• Oznam o platbe za ŠKD

          • Žiadame zákonných zástupcov detí, ktoré navštevujú školský klub uhradiť poplatok do 12.04.2024

            za mesiace: apríl, máj, jún – 45€,  na príjmový účet  ZŠ:

            UnicreditBank:

            Číslo účtu: SK 46 1111 0000 006619120011

            Variabilný symbol: dátum platby

            Konštantný symbol: 0558

            Poznámka/správa: meno, priezvisko a trieda dieťaťa

          • Zdravé zuby

          • V dňoch 12.03.-14.03.2024 sa uskutočnilo štvrté - záverečné stretnutie pod názvom "Výživa". Žiaci získali základ teórie o baktériách a ich metabolizácii cukrov. Na tomto stretnutí si experimentom s octom a vajíčkom  zopakovali teóriu - aký vplyv na stav zubnej skloviny má konzumácia sladených jedál a nápojov. Videli unikať vápnikové molekuly a postupné mäknutie až do zmiznutia škrupinky. Žiaci kládli veľmi zaujímavé otázky - na vysokej úrovni - diskutovali  o ich zážitkoch zo zubnej ambulancie a o návykoch stravovania.

             

            Mgr. B. Vosovičová

          • Okresné kolo chemickej olympiády

          • Okresné kolo chemickej olympiády konalo 14. marca 2024 na ZŠ s MŠ sv. Kríža v Kežmarku. Naši žiaci riešili náročné praktické úlohy v chemickom laboratóriu. Po zvládnutí praktickej časti nasledoval ešte test z teoretickej časti. Výsledkom je  výborné  1. miesto Tea Slovíka a 6. miesto  Lin Márie Fajčíkovej z 9.C. Obom srdečne blahoželáme a Teovi držíme palce na krajskom kole chemickej olympiády v Prešove.

          • Exkurzia v planetáriu - 4.A,B,C

          • 7.3.2024 žiaci 4. ročníka absolvovali exkurziu v Hvezdárni a planetáriu v Prešove. So záujmom počúvali prednášku a sledovali predvedený model Slnečnej sústavy. Názorne si pripomenuli dva pohyby, ktoré vykonáva planeta Zem. Film o jednotlivých planetách Slnečnej sústavy ich veľmi zaujal. Na výstave v priestoroch planetária si prezreli modely raketoplánov, povrch Mesiaca a ďalšie zaujímavosti. Pomocou špeciálneho projektora v projekčnom priestore im bola premietnutná zimná a letná hviezdna obloha. Žiaci pozorovali oblohu, spoznávali súhvezdia a sledovali východ a západ Slnka v zime a v lete. 

            Bezpečne sa vrátili späť plní zaujímavých a podnetných zážitkov.

            Vyučujúce 4. ročníka

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy udeľuje dňa 20.3.2024 (streda) riaditeľské voľno žiakom 5. – 8. ročníka z dôvodu

            celoslovenského Testovania T9.

            Vyučovanie na 1. stupni prebieha podľa rozvrhu. ŠKD je v prevádzke.

            Stravovanie v ŠJ je zabezpečené pre žiakov 1. stupňa a žiakov 9. ročníka.

             

            Mgr. Zlatica Scherfel M.A.

            riaditeľka školy

          • Hviezdoslavov Kubín 2024 - okresné kolo

          • Víťazi školského kola reprezentovali  našu školu na okresnom kole jubilejného 70. ročníka recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Dňa 8. marca 2024 sa v priestoroch Mestskej knižnice v Kežmarku uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže v interpretácii poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín 2024. Stretli sa v nej recitátori z celého okresu Kežmarok, ktorí si medzi sebou zmerali sily v prednese umeleckých textov. Konkurencia bola naozaj veľká. Porota mala neľahkú úlohu. Jej verdikt bol nasledovný:

            I. kategórii si krásne 2. miesta vybojovali šikovní recitátori, Rebeka Sokáčová /próza/ a Branko Taliga /poézia/ zo 4.A triedy.

            II. kategórii svoj talent predviedli žiačky Melinda Macková zo 6.C triedy a Ema Bizubová z 5.B triedy. Melinda Macková si v kategórii próza vyrecitovala skvelé 2. miesto a Ema Bizubová obsadila nádherné 3. miesto v kategórii poézia.

            Recitačnú III. kategóriu našu školu zastupovali Terézia Tribulová zo 7.C triedy /próza/ a Kristína Hanesová z 8.C triedy /poézia/. Naše skúsené recitátorky nás tiež veľmi potešili a dosiahli krásny úspech. Obe dievčatá získali vo svojich kategóriách vynikajúce 2. miesta.

            Našim šikovným recitátorom srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy. Prajeme veľa šťastia v ďalších recitačných súťažiach!

          • Zápis detí do 1. ročníka

          • ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA SA USKUTOČNÍ V DŇOCH 08. a 09. APRÍLA 2024 V BUDOVE ŠKOLY.

            Dňa 04.3.2024 bude spustené prihlasovanie na zápis formou elektronickej prihlášky, ktorú nájdete na stránke školy www.zsfiskk.edupage.org v hornej lište pod názvom Elektronická prihláška do 1. ročníka.

            Vytlačenú a podpísanú prihlášku (obidvomi zákonnými zástupcami) prineste na zápis spolu s písomným vyhlásením zákonného zástupcu.

            Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak

            • zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa. Túto skutočnosť je možné preukázať písomným vyhlásením.

            Pisomne_vyhlasenie_c._1-_Pisomne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.pdf

            • sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku a rozhodnutie o prijatí resp. neprijatí dieťaťa podpisuje iba jeden zákonný zástupca a túto skutočnosť potvrdia  v písomnom vyhlásení.

            Pisomne_vyhlasenie_c._2-_Pisomne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.pdf

             

            Mgr. Zlatica Scherfel, M.A.

            riaditeľka školy

          • Deň otvorených dverí na Fišerke

          • Dňa 22.3.2024 Vás srdečne pozývame na Deň otvorených dverí na našej škole. Máte možnosť spoznať priestory školy, navštíviť odborné učebne, oboznámiť sa s organizáciou školy, jej smerovaním a úspechmi.

            Tešíme sa na stretnutie.

          • Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského

          • Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského, 29. ročník recitačnej súťaže slovenských povestí.

            Okresné kolo tejto nádhernej súťaže sa konalo dňa 22. 02. 2024 v priestoroch Mestskej knižnice v Kežmarku. Svoj recitačný talent predviedli desiatky detí z jedenástich škôl v okrese Kežmarok. Našu školu reprezentovali traja recitátori: Katka Vančová z 3.A, Branko Taliga zo 4.A a Terezka Tribulová zo 7.C. Všetci traja súťažiaci získali cenné diplomy s nádherným tretím miestom. Recitátorom blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a prajeme im veľa ďalších úspechov!

          • SÚŤAŽ, SÚŤAŽ, SÚŤAŽ

          •  

            Používaš na angličtine Wocabee?

            Ak áno, máme pre Teba skvelú správu -  vyhlasujeme školskú súťaž vo Wocabee!

            V termíne od 23.02.2024 do 31.05.2024 sa automaticky každý z Vás zapája do súťaže tým, že bude zbierať wocapointy z balíkov, ktoré Vám učitelia ANJ zverejnia vo Vašej skupine.

            Všetky doposiaľ získané wocapointy Vám budú vynulované, aby ste mali všetci rovnakú šancu vyhrať.

            Víťazi budú tí z Vás, ktorí získajú v školskom rebríčku najviac bodov.

            Uč sa, vyslovuj, prekladaj a môžeš vyhrať hodnotné ceny! 😉

            Do zwocabenia, kamaráti!

            PK ANJ

             

             

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 24.1.2024 sa v kežmarskom CVČ konalo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Našu školu reprezentovali víťazky školského kola - žiačky Melánia Žembová (7.C) v kategórii 1A a Alexandra Troppová (9.C) v kategórii 1B. Výsledky nás veľmi potešili – Melánia skončila na 2. mieste a Alexandra na 6. mieste, čo je veľmi pekný výsledok. Obe žiačky zároveň získali „titul“ úspešný riešiteľ.

            Dňa 14.2.2024 sa v Prešove konalo krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Zastúpenie sme mali v kategórii 1C (anglofónni žiaci). Žiačka Veronika Repčáková (7.C) skončila na peknom 13. mieste z 24 súťažiacich. 

            Dievčatám srdečne blahoželáme. 


            PK ANJ

          • Úspešné dievčatá na biologickej olympiáde

          • Dňa 13.02.2024 sa uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády v kategórii C.

            Našu školu úspešne reprezentovali žiačky z IX.C triedy, ktoré v teoreticko-praktickej časti získali nasledovné umiestnenie:

            2. miesto- Kamila Lapšanská

            3. miesto Amina Komarová

            Dievčatám srdečne blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu školy  a Kamilke držíme palce v krajskom kole v Prešove.

            PK Bio

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Slová, verše a vety dostali úplne iný rozmer pri recitovaní umeleckej literatúry v recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín. Žiaci druhého stupňa opäť ukázali, že láska k prednesu je v našej škole stále živá. 

            Tento školský rok našu školu na okresnom kole budú reprezentovať títo žiaci: 

            v II. kat. Ema Bizubová z V. B (poézia) a Melinda Macková zo VI. C (próza), 

            v III. kat. Terézia Tribulová zo VII. C (próza) a Kristína Hanesová z VIII. C (poézia). 

            Výhercom srdečne blahoželáme!        

                                                                                                                                             PK SJL

          • OKRESNÉ KOLO MATEMATICKEJ OLYMPIÁDY

          • Dňa 24. januára 2024 sa v priestoroch našej školy konalo okresné kolo MO v kategóriách Z5 a Z9.

            V kategórii Z5 (žiaci 5. ročníka) súťažilo 39 piatakov z 9 škôl kežmarského okresu. Iba deviati z nich sa stali úspešnými riešiteľmi a medzi nimi sú aj dve žiačky našej školy: Natália Duranková z 5.B, ktorá obsadila 5. miesto a Klára Cehuľová z 5.C, ktorá obsadila 6. miesto. V tejto kategórii súťaž končí okresným kolom.

            V kategórii Z9 (žiaci 9. ročníka) súťažilo 13 deviatakov z 5 škôl okresu Kežmarok. Šiesti žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi. Našu školu v tejto kategórii veľmi úspešne reprezentovali traja žiaci z 9.C triedy:
            Michaela Gáborčíková - obsadila 1. miesto, Miriam Babčáková - obsadila 2. miesto a Dávid Džadoň - obsadil 3. miesto. V tejto kategórii súťaž pokračuje krajským kolom, ktoré sa uskutoční 26. marca 2024 v Prešove. Našu školu budú v krajskom kole reprezentovať všetci traja medailisti.

            Piatačkám a deviatakom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Miške, Mimke a Dávidovi z 9.C držíme palce v krajskom kole!

            PK MAT

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 08.02.2024 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Tento rok sa konalo 70. jubilejné kolo. Naši žiaci sa odprezentovali v dvoch kategóriách - poézia a próza. Porota to mala ťažké, spomedzi všetkých zúčastnených vybrať víťaza.

            Kategória próza:

            1. miesto: Rebeka Sokáčová 4.A

            2. miesto: Emma Madejová 2.A

            3. miesto: Sarah Jezerčáková 3.B

            Kategória poézia:

            1. miesto: Branko Taliga 4.A

            2. miesto: Zita Jadušová 2.A

            3. miesto: Zina Seredová 3.A

            Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa opäť nabudúce.

            Tr. uč. 1. stupňa

          • Exkurzia Hrebienok

          • Odmenou za polročné vysvedčenie pre žiakov 2. a 3. ročníka bola exkurzia na Hrebienok. Počasie nám prialo, a tak si žiaci mohli vychutnať pohľad na krásne tatranské štíty a okolitú prírodu. Pri výstupe na Hrebienok sme si prezreli ľadové sochy, ktoré vyrezávali majstri z celého sveta. Tešíme sa opäť o rok.

            Tr. učiteľky 2. a 3. roč.

          • Školské kolo chemickej olympiády

          • Školské kolo Chemickej olympiády v kategórii D sa uskutočnilo 6. januára 2024.

            Do okresného kola v kategórii D postupujú súťažiaci z 1. miesta Teodor Slovík (IX.C) a z 2. miesta Lin Mária Fajčíková (IX.C).Úspešnou riešiteľkou školského kola bola Amina Komarová (IX.C). Súťažiacim blahoželáme a držíme palce v okresnom kole.

             

            PK CHE

          • Naša škola je inšpiráciou pre druhých

          • 8.2.2024 sa uskutočnil webinár: Inšpirácie zo Zelených škôl pre pedagógov celého Slovenska  a naša škola bola oslovená zapojiť sa ako jedna z inšpiratívnych škôl.  

            Minuloročná návšteva hodnotiacej komisie bola natoľko očarená fungovaním nášho kolégia Zelenej školy, že nás vybrali ako školu s pozitívnou motiváciou pre druhých. Veľká vďaka patrí  bývalým deviatakom, Laure a Oliverovi, ktorí na webinári prezentovali našu školu. Rozprávali o motivácii žiakov zapojiť sa do kolégia a o tom, čo ich Zelená škola naučila, čo sa im najviac páčilo, a ako s ňou strávili chvíle na ZŠ.

            „Laura a Oliver, ste vzorom pre svojich rovesníkov a ďakujeme vám za váš pozitívny príklad.“  

            http://www.facebook.com/share/VhFQXhFRbavY69iP/?

            Som hrdá na každého žiaka školy, ktorý ochotne koná dobré skutky v súlade s ochranou prírody. Zvlášť oceňujem prácu členov kolégia, ktorí častokrát pracujú vo svojom voľnom čase na pozitívnych zmenách školy.

            A tak sa už teraz teším na naše stretnutia a aktivity v ďalšej vybranej téme.

            PaedDr. Zuzana Ferenčáková,

            koordinátorka programu

             

            Ako sme vyrastali so Zelenou školou. Kolégium.