• Tenis do škôl

          • Tento výborný projekt rozbehol Slovenský tenisový zväz a podporilo ho MŠVVŠ SR. Metodické centrá organizujú pre učiteľov telesnej výchovy semináre, workshopy, stretnutia a dokonca kontinuálne vzdelávanie, aby bol tento šport prístupný širokým masám. V našej škole sme základy tenisu zaradili do učebných osnov hodín telesnej výchovy a pracujú aj dva tenisové krúžky. Jeden je na 1. a druhý na 2. stupni ZŠ na ul.Dr.D.Fischera 2.
            zeljur           KLIKNITE TU!

          • Školský výlet - I.ročník

          • Už sme prišli z výletu, aj sme zmokli a sme tu ...Takto sa naplnili prvákom slová piesne na výlete v ZOO v Spišskej Novej Vsi. Veru, privítal nás dážď. Nenechali sme si pokaziť náladu, veď sme boli vyzbrojení pršiplášťmi a dáždnikmi. Väčšina zvierat má asi daždivé počasie rado, tak sa nám pekne predviedli. Počasie sa neskôr umúdrilo a deti sa mohli vyšantiť na detskom ihrisku. Všetci boli spokojní a šťastní. Pred školou ich čakali rodičia, ktorým hneď  vyrozprávali svoje zážitky.

            Text: Mgr. Vojtičková, Mgr. Varošeková

            Foto: Mgr. Šterbáková

          • Majstrovstvá kraja v atletike žiakov ZŠ - Prešov

          • O týždeň po majstrovstvách okresu sa konali v Prešove majstrovstvá kraja. Družstvo dievčat sa umiestnilo na IV. mieste a v disciplíne beh na 800 m bola Klaudia Pizovková na 2.mieste a Kristína Horná na 3. mieste. Medailové umiestnenia nás veľmi potešili. Dievčatá majú pred sebou skvelú budúcnosť, pretože súťažili s deviatačkami – staršími žiačkami.

            zeljur                        SRDEČNE BLAHOŽELÁME                          KLIKNITE TU!

          • Majstrovstvá okresu v atletike žiakov základných škôl

          • 17.5.2001 sa uskutočnili na futbalovom štadióne Majstrovstvá okresu v atletike žiakov ZŠ. Medzi 15-timi družstvami sa družstvo žiačok: Diana Repčáková, Diana Zajoncová, Kristína Horná, Denisa Gajová, Eva Jakubčová, Laura Matejková, Kristína Olekšáková, Diana Lorencovičová, Alex Chovancová a Michaela Gajdušková umiestnilo na 1. mieste a chlapci získali striebro. BLAHOŽELÁME.

            V jednotlivých disciplínach sa do 3. miesta umiestnili títo žiaci:

            Dievčatá:

            3. miesto K. Horná – 800m

            2. miesto L. Metejková – skok do diaľky

            1.miesto K. Olekšáková – hod kriketovou loptičkou

            2. miesto štafeta dievčatá – Lorencovičová D., Repčáková D., Chovancová A., Zajoncová D.

            Chlapci:

            2.m. – Duda B. – 60 m

            3.m. – Knaus M. 300 m.

            3.m. – Žemba L. – skok do diaľky

            3.m – štafeta chlapci – Duda B., Koľ D., Knaus M., Harabín Ľ.

            zeljur                              KLIKNITE TU!

          • Prezentácie z geografie

          • Dňa 7.6.2011 sa konala súťažná prehliadka projektov z geografie v 6. ročníku. Súťažili najlepší piati vybraní žiaci zo 6.C a 6.D triedy. Projekty boli  najmä o Austrálii a Amerike. Každý súťaziaci získal určitý počet bodov od 1-5 od diváckych spolužiakov, reprezentoval nielen seba ale aj svoju triedu.  Najväčší úspech a jasné víťazstvo dosiahla Miška Holovová zo 6.D triedy. 6.D trieda bola aj víťazom v tomto medzitriednom súboji. (pozri foto)

            Blahoželáme a želáme veľa tvorivých nápadov aj v budúcom školskom roku.

            PaedDr.Zuzana Ferenčáková

          • ĎALEJ, VYŠŠIE, RÝCHLEJŠIE

          • Tohto roku to bol jubilejný XXV. Ročník Kežmarských hier „O pohár primátora mesta Kežmarok“. Organizátorom súťaže bola ZŠ Nižná Brána, ktorá má výborne zohratý tím rozhodcov, zapisovateľov a výpočtové stredisko.

            Atletickej súťaže sa zúčastnilo päť základných škôl. Približne 200 mladších a starších žiakov a žiačok si meralo sily v behu na 60 m, 300 m, 600 m, 800 m, 1000 m, štafetovom behu, skoku do diaľky a v hode kriketovou loptičkou.

            Na tejto jubilejnej atletickej súťaži ZŠ na ulici Dr. D. Fischera 2, zaznamenala veľký úspech. Získali sme 377 bodov. Deti boli nadšené, na krku im viseli aj po 2 medaile. Najúspešnejšou atlétkou z našej školy sa stala Kristína Horná, žiačka zo 7.C triedy, ktorú trénuje Mgr. Dušan Griglák. Z chlapcov to bol Patrik Bartek zo 6.B triedy. Ostáva nám zablahoželať všetkým 40 žiakom, ktorí nás reprezentovali aj na ostatných atletických súťažiach a všetci sa zaslúžili o toto triumfálne víťazstvo. Ďakujeme aj učiteľom telesnej výchovy, ktorí sa zodpovedne venujú tematickému celku – atletika a za skvelý výber tých najlepších a najtalentovanejších žiakov školy. zeljur  KLIKNITE TU!

          • Okresné kolo v prednese nemeckej poézie a prózy

          • Dňa 19.5.2011 sa v ZŠ Hradné námestie uskutočnilo okresné kolo v prednese nemeckej poézie a prózy. Víťazky školského kola sa na ňom zúčastnili a boli úspešné. Žiačky: Karin Vaverčáková IV. C sa  vo svojej kategórii umiestnila na 2. mieste, Emma Patúšová IV. C - 3. miesto, Miriam Lesná VI. C - 3. miesto a Salome Ratajová VIII. C - 2.miesto. Srdečne blahoželáme .

                                      Mgr. A. Fabiniová

                                                                       

          • Obvodné kolo BIO kat.D

          • Dňa 26.5.2011 sa konalo obvodné kolo Biologickej olympiády v kategórii D. Našu školu úspešne reprezentovali žiačky 6. C triedy. Lucia Selnekovičová obsadila 2. miesto a Patrícia Veselovská 3. miesto. Srdečne blahoželáme!!!

          • Pomôžme deťom v južnom Sudáne mať vlastnú školu!!!

          •  

            Týždeň modrého gombíka môžete podporiť aj Vy !!!

            Výťažok zbierky pomôže deťom v Južnom Sudáne získať základné vzdelanie.

            - zaslaním prázdnej SMS na číslo 844 v sieti všetkých mobilných operátorov počas mája a júna 2011. 

            Hodnota SMS správy je 1 €.Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.

            - príspevkom do pokladničiek UNICEF od 16. do 22. mája 2011

            - dobrovoľným príspevkom v ľubovoľnej  výške na číslo účtu zbierky 26297 26297 / 1100 (Tatra banka), variabilný symbol 0311.

            Viac o tom, ako UNICEF pomáha deťom, sa dozviete na www.unicef.sk .

            Pomôžte svojim rovesníkom, aby sa ich sen stal aj s Vašou pomocou skutočnosťou!!!!!!!!!!! Ďakujeme!!!!!!

                                                                                                                                                                                                   Mgr. Kristína Sláviková

             

        • Mestská polícia oslavovala
          • Mestská polícia oslavovala

          • 20. mája 2011 sa žiaci štvrtého ročníka pod vedením p. uč. Mgr.Kroftovej, Mgr.Lackovej a Mgr.Vančovej zúčastnili na novom futbalovom štadióne pri príležitosti jubilea 20. výročia Mestskej polície v Kežmarku.

            Bolo veru na čo sa dívať. Muži zákona predviedli modelový prípad služobného zákroku, v rámci ktorého poriadková jednotka spacifikovala narušiteľa verejného poriadku.

            Deti so zatajeným dychom sledovali simulovanú ukážku pri akcii policajného psa proti unikajúcemu, hoci len figurantovi, tlak psích čeľustí na jeho rukáve cítili v tú chvíľu všetci navôkol.

            Tiež ich zaujala prezentácia hmatov sebaobrany, výstroj aj výzbroj MP a vybavenie služobného vozidla.

            Z dopoludnia bohatého na zážitky vyprevádzali mestskí policajti našich žiakov sladkým darčekom.

            Presvedčili sme sa, že ich práca je nebezpečná, náročná a zodpovedná.

            Ktovie, možno aj z našich žiakov vyrastú ich budúci kolegovia.

            Mgr.J.Lacková

            Foto : Mgr.J.Lacková

          • Náš prvý školský výlet - 5. B

          • Žiaci 5. B triedy sa 24. 5. 2011 po náročnom školskom roku plnom nových vecí zúčastnili spolu so žiakmi 5. D,  Mgr. M. Svocákovou a tr. uč. Mgr. K. Slávikovou svojho zaslúženého prvého školského výletu do Starej Ľubovne. Navštívili ĽUBOVNIANSKY HRAD a SKANZEN, zažili pekný a poučný deň mimo školy, ktorý bol príjemným spestrením školského života. (pozri foto 2010-2011)

                                                                                                                                                                                                                                     

        • Súťaž  DRUŽSTIEV MLADÝCH ZDRAVOTNÍKOV SČK
          • Súťaž DRUŽSTIEV MLADÝCH ZDRAVOTNÍKOV SČK

          •  

             Slovenský Červený Kríž, územný spolok Poprad, pozval najlepšie Družstvá mladých zdravotníkov SČK zo základných škôl do územného kola súťaže, ktorá sa uskutočnila 18. mája 2011 v ZŠ s MŠ sv. Kríža v Kežmarku. Naše Družstvo mladých zdravotníkov II. stupňa, úspešne zvládlo súťažné disciplíny – vedomosti o Červenom Kríži / Červenom Polmesiaci  a Slovenskom Červenom Kríži, darcovstve krvi, zdravotnícke vedomosti, praktické poskytovanie prvej pomoci a KPR.  Vrámci okresu Kežmarok obsadila naša hliadka 2. miesto a v celkovom poradí územného celku okresov Poprad a Kežmarok sa umiestnila na 4. mieste.  Ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy DMZ II. stupňa –  Valentíne Mačičákovej, Františkovi Pokrivčákovi, Zuzane Uhlárovej, Ivane Lučanskej zo 7.C a Monike Nagyovej zo 7. B.  ( pozri fotoalbum 2010-2011)

                                                                                                                                                                                                                                                                                 Mgr. Kristína Sláviková

             

          • Slávik Slovenska 2011

          • Dňa 13. mája 2011 sme sa zúčastnili okresného kola Slávik Slovenska 2011, kde sme veľmi úspešne reprezentovali našu školu vo všetkých kategóriách.V I. kat. vyhral 1. miesto Martinko Zoričák z 1.C, v II. kat. sa na 2. mieste umiestnila Viktória Britaňáková zo 6.C a v III. kat. vyhral 1. miesto Matej Šutor z 9. A. Za krásne umiestnenia blahoželáme. Zimová    (pozri fotoalbum)

          • Hurá, ideme na výlet !

          • Druháci sa na teto deň veľmi tešili. Vybrali sme sa spoznávať krásy Slovenska do Starej Ľubovne, na hrad. P. Števík, náš sprievodca, nám úžasne porozprávali o histórii hradu a previedol nás jeho priestormi. Počasie nám prialo, preto sme nevynechali ani návštevu skanzenu, kde sme videli ako žili a bývali naši predkovia. Výlet sme ukončili veselou piesňou v autobuse Dolina, dolina.

            Text: Mgr. Gancarčíková K.

            Foto: Mgr. Gancarčíková K.

          • 1. GYMNASTICKÝ DEŇ V KEŽMARKU žiakov 2. ročníka

          • 23. mája 2011 sme na Hlavnom námestí , plní elánu a športového ducha , absolvovali atraktívne pohybové hry využívajúce gymnastické náradie a náčinie netradičným spôsobom. Heslo tohto podujatia bolo GYMNASTIKA PRE VŠETKÝCH! Úspešne sme zdolali všetky stanovištia a veľmi nás potešili tlieskače s darčekom a diplomom pre každú triedu. V závere nám dobrú náladu nepokazil ani drobný dáždik.

            Text: Mgr. Gancarčíková K.

            Foto: Mgr. Gancarčíková K.

          • Čo nás naučili hasiči?

          • Utorok 16. 5. 2011 bol krásny slnečný deň. Nič nenarušilo návštevu požiarnej zbrojnice v Kežmarku žiakmi 2. A, 2. B a 2. C triedy. Pani podplukovníčka Kolodzejová ich zaujala až napínavým rozprávaním o zodpovednej práci hasičov. Viete že? 150 majú hasiči, lebo nula predstavuje rybník s vodou. 155 majú zdravotníci, lebo 5 sa podobá invalidnému vozíku a 158 majú policajti, lebo 8 sa podobá putám.  Po exkurzii sa mnohí žiaci chú stať hasičmi.

            Text: Mgr. Pavlenková S.

            Foto: Mgr. Gancarčíková K.

          • ZOBER LPOTU NIE DROGU

          • Pod týmto heslom bojovali žiaci prvého ročníka v turnaji vo vybíjanej.

                1.miesto : I.B                                                                                                                       

               2. miesto : I.C

                3. miesto : I.A                                                                                                                    

            BLAHOŽELÁME !

            Foto a text : Mgr. I. Šterbáková

          • BESEDA SO STRÁŽCOM PRÍRODY

          • Dňa 13. mája 2011 zavítal medzi prvákov strážca prírody TANAP-u pán Juraj Ksiažek. Porozprával deťom o kamzíkoch, svišťoch, medveďoch. Svoje rozprávanie dopľňal obrázkami, ktoré nafotografoval pri svojej práci vo Vysokých Tatrách. Deti pozorne počúvali a vzávere doslova zasypali p. Ksiažeka zvedavými otázkami, na ktoré im rád odpovedal.

            Text : Mgr. Ľ. Vojtičková

            Foto : Mgr. J. Varošeková

          • Vyčistime si Slovensko!!!

          • Pri príležitosti Dňa Zeme, ktorý si na celom svete pripomíname 22. apríla spustilo Ministerstvo životného prostredia SR celoslovenskú akciu s názvom Vyčistime si Slovensko ,do ktorej sa pod vedením  triednych učiteliek Mgr. M. Svocákovej a Mgr. K. Slávikovej dňa 5.5.2011 zapojili aj naši žiaci z 5.D a 5.B triedy. Do akcie našu školu prihlásila PaedDr. Z. Ferenčáková. Vybranou lokalitou bola oblasť Suchá hora za kežmarským sídliskom JUH, ktoré je domovom mnohých z nich. Žiaci sa s veľkou vervou , vyzbrojení vrecami a rukavicami , ktoré sme obdržali od organizátora zhostili svojej úlohy. Po príchode na miesto s hrôzou zistili, koľko všakovakého odpadu, od plastových vreciek, fliaš, cez pneumatiky, rozbité monitory až po množstvo izolácií a igelitových "ozdôb" na stromoch tu ľudia nahádzali. Pracovali veľmi usilovne, dokonca niekoľkokrát vrecia vysýpali, pretože odpadu bolo veľa a chuti do práce ešte viac. Po namáhavom dopoludní sa s dobrým pocitom vrátili späť do školy s odhodlaním , že po tomto zážitku nebudú patriť medzi ľudí, ktorí z našej planéty robia smetisko ale posnažia sa žiť tak, aby nám všetkým na nej bolo dobre a mali sme ju v čo najlepšom poriadku. Prajeme si , aby sa svojho predsavzatia držali a menili nielen seba ale aj svoje okolie.       

                                              foto:   Fotoalbum, 2010-2011, Vyčistime si Slovensko                                                                                                             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

          • Deň matiek

          • V piatok 6.mája vystúpilo 107 žiakov našej školy v pestrom programe plnom spevu, tanca a básničiek.

            Ich výkony odmeňovali prítomní častým potleskom.

            Takto sme vyjadrili vďaku za lásku, starostlivosť a obetavosť našim mamičkám, babičkám a tetám.

            Program so žiakmi nacvičili p.učiteľky: Debreová, Demková, Gancarčíková, Lacková, Tóthová, Burkovičová, Hypká, Svocáková a Zimová.

            Na záver sa k prítomným prihovorila p. zástupkyňa Pitoňáková, ktorá sa všetkým poďakovala za príjemnú atmosféru a pestrú paletu kultúrneho programu.

             

            Mgr.Lacková

            Mgr.Debreová

            Mgr.Tóthová

            FOTO:Mgr. Lacková