• Netradičné stravovanie - zdravý životný štýl
          • Netradičné stravovanie - zdravý životný štýl

          • Do galérie Netradičné stravovanie - zdravý životný štýl boli pridané fotografie.

                       Zdravie má pre človeka vysokú hodnotu. Pre jeho udržanie hľadáme pre seba stále  nové informácie. Napr. i  v stravovaní. Často sa stretávame  s pojmami : vegetarián, vegán, vitarián... Žiak 7.b triedy Matej Drzewiecki  má vlastnú skúsenosť s  vitariánstvom.  Vitariánstvo   je spôsob stravovania, pri ktorom sa preferuje konzumovanie surových, tepelne neupravených  potravín  rastlinného pôvodu.  V pondelok 19.12 Matej porozprával druhákom z 2.b a ôsmačkam z 8.c  o tomto spôsobe stravovania. Dozvedeli sme sa: prečo si vybrali túto cestu stravovania, aké plodiny  bežne využívajú vo svojom jedálničku, aké spôsoby  prípravy  používajú a popísal nám i jedno denné menu. Súčasťou Matejovej  prezentácie bola i ochutnávka ... deti mali možnosť /nemuseli/ ochutnať  kapustnicu, cuketové špagety s pestom, smoothie z jahôd a banánov a dva koláčiky / brownies a ovseno -  pomarančové koláčiky/. Všetky potraviny  boli  tepelne neupravené = raw. 

                            Pre mnohých to boli nové chute a nové informácie.  Niečo chutilo viac a niečo menej... sme veľmi radi, že sme mohli vyskúšať  netradične pripravené jedlo a že máme možnosť  nové vedomosti  v budúcnosti aj použiť.

                            Ďakujem rodičom Mateja za ochotu a prípravu jedla.     Cermanová Inge

        • Posledný deň v škole v roku 2016
          • Posledný deň v škole v roku 2016

          • K tradíciám Vianoc  v našej škole neodmysliteľne patria vianočné koledy a piesne, ktorými  členovia  speváckeho zboru Muzikus  spríjemňujú svojim spolužiakom a učiteľom nástup do posledného vyučovacieho dňa pred vianočnými prázdninami. Inak tomu nebolo ani dnes ráno, i keď s malou zmenou. Muzikus sa rozrástol o spevácke posily z 2. ročníka  a dirigentskú taktovku prebrala p. uč. D. Koreňová.

            Mgr. A. Burkovičová

        • Anjelské Vianoce na Fišerke
          • Anjelské Vianoce na Fišerke

          • „Bol raz jeden anjel. Teda: bol ako bol. S anjelmi človek nikdy nevie, na čom je. Voľným okom sú neviditeľní, ...“

            Práve týmito slovami Daniela Heviera sa v utorok 20. decembra 2016 podvečer  Jakub Lesný prihovoril všetkým prítomným na vianočnom programe Anjelské Vianoce, ktorého organizáciu mala „pod palcom“ p. uč. V. Maláková.  Potom sa už začal odvíjať príbeh sv. Petra a jeho pomocníkov – anjelov so všetkými ich radosťami i starosťami s Adamom Madejom, Aničkou Kubalovou, Gabikou Madejovou a Lenkou Szabóovou v úlohe protagonistov. Bol popretkávaný piesňami a tancami, ktorými chceli deti pod vedením svojich učiteliek potešiť rodičov, starých rodičov, známych... Občas sa na tvárach prítomných objavil úsmev, občas sa v oku zaleskla slza, avšak odmenou pre účinkujúcich bol zakaždým dlhý potlesk.

            Po záverečnom príhovore p. riaditeľky a spoločnej piesni účinkujúcich sa všetci rozchádzali domov so želaním pekných sviatkov a tiež toho, aby sa o rok mohli opäť stretnúť a aj prostredníctvom svojich detí sa aspoň na chvíľu vrátiť do čias detstva.

            A čo dodať na záver? Možno už len časť záverečnej piesne:

            „Šťastné a veselé prajeme Vám, nech nikto pri stole nesedí sám.

            Šťastné a veselé nech všetci máme, nech máte celý rok len šťastie samé.“

             

            Mgr. A. Burkovičová

             

             

        • ŠALIANSKY MAŤKO
          • ŠALIANSKY MAŤKO

          • Už tradične sa v tento predvianočný čas uskutočnilo na II. stupni školské kolo v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko J. C. Hronského. A ako to dopadlo?

            II. kategória ( 4.a 5.roč.):                 1. miesto - Adam Kovalčík ( KK) ( V. C )

                                                                2. miesto - Šarlota Mačičáková ( V. C ) a Sára Dzurilová ( V. C )

                                                                3. miesto - Nela Polomčáková ( IV. B )

            III. kategória ( 6.a 7.roč.):                 1. miesto - Patrik Pospíšil ( VII. B )

                                                                 2. miesto - Soňa Kurtá ( VI. A ) a Sofia Stašáková ( VII. B )

                                                                                                                                  3. miesto - Lenka Szabóová ( VI. B )

            Všetkým srdečne blahoželáme, Patrikovi a Adamovi držíme palce v okresnom kole.  

            Mgr. Tatiana Troppová

                          

             

        • Zber starých mobilov
          • Zber starých mobilov

          • Spoločnosť Orange zorganizovala pilotnú súťaž v zbere starých a nefunkčných mobilných telefónov, ktorej sa zúčastnila aj naša škola. Od 21. novembra do 5. decembra sa nám podarilo vyzbierať 77 mobilov. Všetkým, ktorí starý mobil doniesli, ďakujeme, pretože sa tým nielen správajú ekologicky, ale pomohli aj škole.

            Zo všetkých zapojených žiakov bolo vyžrebovaných 100 výhercov, ktorí získali nákupnú poukážku v hodnote 20 eur na jednorazový nákup v e-shope s mobilným príslušenstvom. Šťastie sa usmialo aj na ôsmich žiakov našej školy:

            Viktória Šutorová zo 6.B, Diana Reľovská zo 7.C, Tamara Klimková z 8.A, Lukáš Zavacký z 1.D, Júlia Koreňová z 1.A, Martin Šoltés z 1.A, Andreas Jankura  z 1.A, Bianka Džadoňová z 1.A.

            Srdečne blahoželáme.

             

            Mgr. Mlynarčíková

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 16.12.2016 sa na našej škole uskutočnil 24. ročník súťaže v prednese slovenskej povesti od ľubovoľného autora "Šaliansky Maťko". Táto súťaž rozvíja, prehlbuje a upevňuje zručnosti žiakov v umeleckom prednese, vytvára trvalý vzťah k slovenskej ľudovej slovesnosti a ovplyvňuje záujem žiakov o literatúru a národnú kultúru. V 1. kategórii súťažili žiaci 2. a 3. ročníka v počte 20. A veruže bolo čo počúvať. Zaujal nás veľmi pestrý výber povestí. Všetci súťažiaci boli výborne pripravení a za  svoju snahu boli odmenení "Pamätným listom". Víťazke prajeme čo najlepšie umiestnenie v obvodnom kole.

            1. miesto   :  LAURA KRASUĽOVÁ   3.C

            2. miesto   :  MARKUS SMREK  3.B

                               SÁRA GEDROVÁ   3.B

            3. miesto  :  NATÁLIA FERENČÁKOVÁ  3.C

                              ŠTEFAN CSIBREY   2.B

             

            Mgr.J.Lacková, PaedDr.M.Malinová, Mgr.M.Vančová

                           

             

        • Vystúpenie na Kežmarských trhoch
          • Vystúpenie na Kežmarských trhoch

          • Dňa 15.12.2016 sa žiaci 4. ročníka zúčastnili vystúpenia na KEŽMARSKÝCH VIANOČNÝCH TRHOCH. Našu školu prezentovali 2 vianočnými piesňami a scénkou "Vianočná tržnica." Prispeli tak k vytvoreniu príjemnej predvianočnej nálady v meste.

            Vyučujúce 4. ročníka 

        • Šťastné a veselé...
          • Šťastné a veselé...

          • Šťastné a veselé Vianoce prišli do Domova seniorov v Kežmarku popriať aj žiaci našej školy. Babičky a deduškovia si najprv vypočuli koledu  v podaní hudobníkov a spevákov z 2. stupňa ZŠ pod vedením Mgr. Vladimíra Taligu PhD. Štvrtáci zaspievali pesničku a zahrali scénku Vianočná tržnica.Na záver sa s nimi piesňou " Šťastné a veselé " rozlúčila Gabika Madejová. Učinkujúci  boli odmenení veľkým potleskom a takto spríjemnili predvianočné chvíle našim seniorom.

             Mgr. Gallová Ľudmila

        • Súťaž o najšportovejšiu triedu
          • Súťaž o najšportovejšiu triedu

          • Aj tohto roku sme "otvorili" telocvične našej školy všetkým žiakom, ktorí si mali možnosť zasúťažiť v rôznych športoch. Každé popoludnie sa súťažilo vo vybíjanej, futbale, prehadzovanej, volejbale a basketbale. Triedy v rámci jednotlivých ročníkov súťažili " O najšportovejšiu triedu ročníka." Tieto aktivity sme pripravili v rámci Európskeho týždňa boja proti drogám. Súťaže sa niesli v duchu: " Zober loptu a nie drogu."

            Najšportovejšie triedy v ročníku:

            5.ročník: 5.A

            6.ročník: 6.C

            7.ročník: 7.B

            8.ročník: 8.B

            9.ročník: 9.B

        • Vianočný florbalový turnaj
          • Vianočný florbalový turnaj

          • V stredu 14.12.2016, sme sa zúčastnili v rámci 8. a 9. ročníkov Vianočného turnaja v Lendaku. Žiaci obsadili 3. miesto a verím, že budeme naďalej reprezentovať našu školu v tomto športe. Všetkým srdečne gratulujem. 

            Mgr. Nikol Turcerová

        • Pozvanie na vianočný program
          • Pozvanie na vianočný program

          • "Verím, že ak budeme rozprávať vianočný príbeh, spievať vianočné piesne a žiť ducha Vianoc, môžeme priniesť radosť, šťastie a mier do tohto sveta. "  Norman Vincent Peale

            Milí rodičia a priatelia. Srdečne Vás pozývame na vianočný program našej školy, ktorý sa uskutoční dňa 20.12.2016 o 17.00 hod. vo veľkej sále MsKS.

        • Ceny pre žiakov súťaže „Zbieram baterky“
          • Ceny pre žiakov súťaže „Zbieram baterky“

          • Za usilovne zbierané body, ktoré dostali žiaci za zber bateriek si žiaci Jakub Komara z 8. A a Adam Vyrostek z 3.C objednali z 

            e – shopu ceny, ktoré sa im páčili – prehrávač  MP4 a cyklistickú prilbu. Podporte aj vy zber bateriek  na našej škole.

            PaedDr. Gáborčíková

        • Tretiaci a ich vesmír
          • Tretiaci a ich vesmír

          • Na hodinách prírodovedy sa žiaci v treťom ročníku učia o vesmíre. Mali by sa hravým spôsobom oboznámiť s pojmami galaxia, slnečná sústava, mliečna cesta, planéty – Merkúr, Venuša, Zem, Mars, Jupiter, Saturn, Urán, Neptún. Za domácu úlohu mali priestorovo znázorniť vesmír. Museli myslieť na to, že planéty majú mať tvar gule, majú mať rôzne veľkosti, farbu a vzdialenosť od Slnka. No, jednoducho vypracovať  projekt. A to je úloha nielen pre deti... ale i pre rodičov. Pozrite si fotogalériu a posúďte sami ako sa so zadaním úlohy popasovali.smiley

            Vyučujúce tretieho ročníka

             

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • Dňa 7. a 8. 12. 2016 sa konalo školské kolo Pytagoriády pre 3. až 8. ročník.

            V 3. ročníku sa súťaže zúčastnilo 30 žiakov. Z nich iba 1 žiačka, Natália Ferenčáková z 3.c triedy, bola úspešnou riešiteľkou.

            V 4. ročníku súťažilo 42 žiakov.
            Výsledky:
            1.m. Samuel Straško       4.c
                            2.m. Marek Trbola           4.a
                            3.m. Matej Mitura            4.a

                            4.m. Brian Robert Kalafut 4.a
                            5.m. Karin Krempaská     4.a

             

            V 5. ročníku sa súťaže zúčastnilo 46 žiakov, z toho bolo 5 úspešných riešiteľov, všetci z 5.c triedy.
            Výsledky:
            1.m. Adamko Kovalčík
                            2.m. Alexandra Haščinová
                            3.m. Viktória Fedáková

                            4.m. Karolína Kundrová
                            5.m. Ema Geciová

            V 6. ročníku súťažilo 43 žiakov, z toho bolo 8 úspešných riešiteľov.
            Výsledky:
            1.m. Simon Kopkaš (6.c)
                                   Miriam Nahalková (6.c)
                            2.m. Michaela Zastková (6.c)
                            3.m. Martin Černický (6.c)
                                    Lucia Horanská (6.c)

                            4.m. Katarína Horná (6.c)
                            5.m. Sandra Brutovská (6.b)
                                    Lenka Poľanovská (6.b)

            V 7. ročníku sa súťaže zúčastnilo 38 žiakov, z toho 6 žiaci boli úspešní riešitelia.
            Výsledky:
            1.m. Timotej Brutovský (7.c)
                            2.m. Sandra Sosková (7.c)
                            3.m. Miriam Vengliková (7.c)

                            4.m. Diana Svocáková (7.c)
                            5.m. Daniel Laufik (7.a)
                            6.m. Samuel Sebeš (7.a)

            V 8. ročníku súťažilo 41 žiakov, z toho 11 žiakov bolo úspešných riešiteľov.
            Výsledky:
            1.m. Matej Horný (8.c)
                            2.m. Nina Orinčáková (8.c)
                            3.m. Stela Horníková (8.c)
                                    Ester Čorbová (8.b)

                            4.m. Jakub Uhrin (8.c)
                                    Boris Svoboda (8.c)
                            5.m. Viktória Halčinová (8.b)
                                    Karolína Vilgová (8.c)
                            6.m. Július Kolodzej (8.c)
                            7.m. Natália Malychinová (8.c)
                                    Adriana Bajusová (8.b)

            Blahoželáme! Tí najúspešnejší budú 14. a 15. 3. 2017 reprezentovať školu v okresnom kole Pytagoriády.

            PK matematiky


                          
             

             

             

        • Anjel Vianoc
          • Anjel Vianoc

          • Dňa 7. 12. 2016 sa uskutočnilo vyhodnotenie výtvarnej súťaže ANJEL VIANOC, ktoré sa konalo v Tatranskej galérii v Poprade. Z 800 prác získali čestné uznanie žiačky: Amina Komarová- 2.C, Nina Pažáková- 9.D , Anna Jacáková- 9. A. Dievčatám blahoželáme. 

            Mgr. J. Galliková, Mgr. M. Pažáková, PaedDr. D. Koreňová

          • Výtvarná súťaž- Ochranárik čísla 112

          • Dňa 1. 12. 2016 sa konalo vyhodnotenie výtvarnej súťaže Civilná ochrana- Ochranárik čísla 112. Našu školu reprezentovali pekné práce žiakov 1. aj 2. stupňa. Žiačka 2.C triedy Amina Komarová získala 2. miesto v 1. kategórii. Tešíme sa z jej úspechu a blahoželáme. 

            PaedDr. D. Koreňová

        • Obdarovaný Mikuláš
          • Obdarovaný Mikuláš

          • 6.december je pre všetkých veselý a zábavný deň....veď je v kalendári Mikuláš. My druháci 2.B a 2.C sme a zahrali rozprávku o Obdarovanom Mikulášovi. Pýtate sa čo to znamená a prečo obdarovaný? No, ako vieme, Mikuláš nám v tento deň pripravuje prekvapenie, ale prečo by aj on nemohol dostať balíček a byť príjemne prekvapený???My sme si to vyskúšali už minulý rok a veľmi sa nám to zapáčilo. Opäť sme sa vzájomne obdarovali. Každý v triede si vylosoval spolužiaka a tomu pripravil prekvapenie - darček, ktorý si vlastnoručne vyrobil. A to bolo to najkrajšie, lebo bol vyrobený s láskou. Bol to opäť veľmi krásny a dojímavý deň. Už sa tešíme na budúci rok. Tak dovidenia Mikuláš, o rok sa obdarujeme opäťsmiley

            Tr.uč. Mgr. S. Kriššáková, PaedDr. D. Koreňová