• Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • Milí žiaci, rodičia, priatelia školy,

            srdečne Vás pozývame na slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023,

            ktoré sa uskutoční dňa 05. septembra 2022 (pondelok) v átriu školy. V prípade nepriaznivého počasia vo veľkej telocvični. Žiaci budú v škole v čase od 9:00 do cca 9:30.

            Príchod žiakov do školy:

            1. ročník 7:45 – 7:55 - rodičia s deťmi pôjdu do tried, kde od od 8:00 triedni učitelia poskytnú základné informácie

            2. – 8. ročník 8:45 – 8:50 v átriu

            9. ročník 8:30 pri učebni hudobnej výchovy

            5. septembra 2022 školská jedáleň a školský klub detí NIE SÚ v prevádzke.

            Žiak prinesie do školy Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti podpísané zákonným zástupcom alebo zákonný zástupca podá vyhlásenie elektronickou formou cez EduPage v sekcii Žiadosti/ Vyhlásenia pred nástupom do školy. (okrem 1. ročníka)

             

          • Zelená otvoreným školám

          • Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach v školskom roku 2022/2023 pripravilo dokument „Zelená otvoreným školám“, ktorý je platný po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie.

            Bezpríznakovosť
            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti sa predkladá s cieľom zabezpečiť bezpečné prostredie v školách za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia detí a tak zachovať prezenčnú výučbu a minimalizovať riziko prerušenia výučby v triede.
             

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti
            Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka (Príloha č.1).
            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Ospravedlnenie neprítomnosti
            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí (žiak) predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            Domáce samotestovanie
            Dobrovoľné samotestovanie je možné využiť v školách s výskytom 10 % žiakov pozitívnych na ochorenie COVID-19 z celkového počtu žiakov školy. Rodičia nie sú povinní vykazovať vykonanie antigénového samotestu. Testovanie sa realizuje preventívne, resp. podľa potreby, v prípade opätovného výskytu ochorenia COVID-19.
            V prípade, že žiak mal pozitívny výsledok antigénového samotestu, rodič žiaka bezodkladne oznámi túto skutočnosť všeobecnému lekárovi, škole a žiak ostáva doma.

            Preberanie samotestov

            V utorok 06.09.2022 žiaci si preberú objednané samotesty od triednych učiteľov (podľa prejaveného záujmu v júni) v príprade, že triednemu učiteľovi odovzdajú Splnomocnenie na prebratie samotestov (Príloha č.2), podpísané zákonným zástupcom. V opačnom prípade si rodič môže prevziať samotesty osobne po dohode s triednym učiteľom.

             

        • OZNAM - ZÁPIS DO ŠKOLSKÉHO KLUBU DETÍ
          • OZNAM - ZÁPIS DO ŠKOLSKÉHO KLUBU DETÍ

          • Zápis do školského klubu detí bude dňa 05.09.2022 na prízemí, v miestnosti ŠKD.

            Prevádzka školského klubu sa začína dňa 06.09.2022
            Pri zápise detí do ŠKD je potrebné odovzdať vyplnené a podpísané tlačivá:
            - žiadosť o prijate do školského klubu
            - vnútroklubový zápisný lístok

            Deti, ktoré navštevovali školský klub v minulom školskom roku odovzdávajú len vnútroklubový zápisný lístok.

            Tieto tlačivá sú k dispozícií na internetovej stránke tejto školy, alebo pri zápise.
            Spolu s vyplnenými tlačivami do ŠKD je potrebné doniesť aj doklad o zaplatení za ŠKD.

            Poplatok za ŠKD  sa uhrádza 2 - krát ročne, vždy do 10. septembra (za mesiace: september, október, november, december) - 40€.
            a do 10. januára ( za mesiace: január, február, marec, apríl, máj, jún) – 60€,  na príjmový účet  ZŠ:
            V UnicreditBank:
            Číslo účtu: SK 46 1111 0000 006619120011
            Variabilný symbol: dátum platby
            Konštantný symbol: 0558
            Poznámka/správa: meno, priezvisko a trieda dieťaťa
             
          • HOKEJOVÝ CHARITATÍVNY AMATÉRSKY TURNAJ PRE ŽIAKA NAŠEJ ŠKOLY

          • Hokejoví amatérski hráči tímov z Kežmarku a okolia si zmerajú sily a podporia správnu vec. Turnaj je charitatívnou akciou pre bojovníka a športového nadšenca, žiaka našej školy. Danko podstupuje už 7 rokov operačnú liečbu v Prahe. Týmto turnajom a dobročinnou zbierkou pomôžeme Dankovi a jeho rodine s veľkými nákladmi pri jeho liečbe a pooperačnej rehabilitácii. Danko, bojujeme s Tebou.

            Priatelia, kamaráti, kolegovia, poďme a podporme zbierku priamo v hokejovej aréne v Kežmarku, dňa 20.augusta 2022 od 9:30 - 19:30 hod.

            S vďakou vedenie ZŠ Dr. D. Fischera

          • Oznam školskej jedálne

          • Oznamujeme stravníkom, že vyplnené a podpísané prihlášky na stravovanie v novom školskom roku 2022/2023 budeme prijímať v kancelárii ŠJ v dňoch 11.08.-26.08.2022. Od 30.08.-31.08.2022 nebudeme v škole prítomné. Zápisné lístky je možné si vytlačiť  z webovej stránky školy – záložka „O škole“, „ŽIVOT ŠKOLY“, „Školská jedáleň“. V prvý deň školského roka nebude jedáleň v prevádzke. Obedy začíname variť od utorka 06.09.2022. Pre bližšie informácie nás môžete kontaktovať na tel. č.: 0940 504 900, 052/4523030 alebo mailom: jedalenzsfischera@gmail.com.