• Okresné kolo v šachu žiakov a žiačok ZŠ
          • Okresné kolo v šachu žiakov a žiačok ZŠ

          • Dňa 9.11.2018 sa konalo okresné kolo v šachu žiakov a žiačok v Lendaku. Hralo sa na 5 kôl 2 x 20 min. Súťažilo 21 žiakov z piatich ZŠ v kategórii jednotlivcov a 4-členných družstiev. Medzi žiačkami sa najviac darilo Natálii Ferenčákovej (V.C), ktorá sa s celkovým počtom bodov 4,5 z 5 (rovnaký ako víťazka) po rozstreli umiestnila na 2. mieste. Tým si zabezpečila postup na krajské kolo. Podobne v rozstreli o lepšie umiestnenie sa nedarilo Zojke Nevicke (V.C), ktorá napokon obsadila 4. miesto. Aj v kategórii žiakov sme získali 4. miesto zásluhou Timoteja Sojáka (VIII.C) a 11. miesto obsadil Martin Černický(VIII.C). 

            V kategórii družstiev naši šachisti obsadili 3. miesto a získali pohár. 

            Celému družstvu blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Natálii držíme palce v krajskom kole.

            PaedDr. Zuzana Ferenčáková 

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Prváci šokovali! Nikto nečakal, že práve medzi prvákmi sa nájdu najúspešnejší jednotlivci v zbere papiera. Bratia Tobias a Nikolas Zelinovci doniesli neuveriteľných 890 kg. Veríme, že inšpirovali aj ďalších žiakov a vďaka nim sa 1.A zaradila medzi najlepšie triedy  v zbere papiera na 1.stupni. Chlapcom blahoželáme a teším sa na ďalšie nazbierané kilogramy.

            Mgr. Vančová a trieda 1.A

        • Plavecký výcvik 3. A, B, C
          • Plavecký výcvik 3. A, B, C

          • Počas troch týždňov od 8. októbra do 26. októbra 2018 žiaci tretieho ročníka absolvovali plavecký výcvik. Konal sa v peknom prostredí v Starej Lesnej v hoteli Lesná. Deťom prialo aj jesenné počasie, ktoré bolo krásne a slnečné. Kurzy viedli:

            3. A Mgr. M. Zacher, PaedDr. J. Mihók

            3. B Mgr. M. Zacher, M. Kožuch

            3.C PaedDr. J. Mihók, Mgr. T. Hudáček

            Zodpovedný za plavecký výcvik bol Mgr. M. Zacher.

            Žiaci sa učili dva plavecké štýly. Počas výcviku im vo vode pomáhali plavecké  pomôcky. Každý deň začínali zaujímavou rozcvičkou na suchu. Pozorne počúvali inštrukcie vyučujúcich, ktoré aplikovali vo vode. Každý deň bolo na malých plavcoch vidieť pokroky. 

            V každej triede plavecký výcvik končil súťažou v plaveckom štýle prsia a kraul. Žiaci získali " Mokré vysvedčenie", ktoré im bude pripomínať plavecký výcvik v treťom ročníku.

            Vyučujúce 3. A, B, C

        • Divadelné predstavenie Snehulienka a sedem trpaslíkov
          • Divadelné predstavenie Snehulienka a sedem trpaslíkov

          •  

            Bol raz jeden zámok a v ňom šťastne žila  malá princezná Snehulienka. Po smrti jej mamičky si jej otec, kráľ, priviedol novú manželku, zlú kráľovnú. Tá snehulienku nenávidela. Mnoho generácií detí odrástlo na tomto krásnom príbehu, kde siedmi trpaslíci Snehulienku  prichýlia. No neochránia ju pred zlou kráľovnou...

            Ako to všetko dopadlo? Kto Snehulienku zachránil?

            Opýtajte sa našich žiakov 1. – 4. ročníka, ktorí dňa 6. 11. 2018 navštívili divadelné predstavenie v Spišskej Novej Vsi.

            Tr. učiteľky 1. - 4. roč.